Klatretreet i barneavdelingen ble flyttet i fjor sommer. Etter den tid har vi jobbet med å finne en erstatning og det ble lyst ut en anbudskonkurranse. Juryen har nå kåret en vinner i Arkitektkonkurransen i bibliotekets barneavdeling. Vi er stolte av å kunne tilby jobben til det lokale arkitektfirmaet Sanden + Hodnekvam Arkitekter AS. Tusen takk for støtte fra SparebankstiftelsenDNB som gjør fornying av barneavdelingen mulig.

Sanden+Hodnekvam-forslagSanden + Hodnekvam Arkitekter AS forklarer konseptet slik:

«En installasjon som legger til rette for rolig lek og leselyst. Vi har prøvd å få til en mystisk konstruksjon som på tross av sin enkelhet i både konstruksjon og uttrykk kan inneholde flere spennende romlige situasjoner for barna. Romlige situasjoner som er annerledes enn det de er vant til, og som inspirerer til leselyst. En konstruksjon som skaper nysgjerrighet og fantasi. En litt rar konstruksjon som tar tak i den magien som kan skapes i litteraturen og gir den form.
En sekvens av rom som vekker leselyst.»

Og ikke bare dette!!

For den som savner klatretreet, kommer det et nytt lekeapparat utenfor biblioteket. Vi ønsker å få på plass en utendørs møteplass med mulighet for å boltre seg i fysisk. Vi sier som Ole Brumm, – ja takk begge deler! Inspirasjon og leselyst inne, og fysisk aktivitet og utfoldelse ute. En sunn sjPostkasse huset med det rare iel i et sunt legeme.

Det som er spennende med disse prosjektene er at du kan være med å fortelle kommunen hvordan disse skal bli. Det blir satt opp 2 postkasser i barneavdelingen, en for “Huset med det rare i» og en for uteområdet. I tillegg tar vi imot forslag på epost til nesodden.folkebibliotek@nesodden.kommune.no

Forslagene må leveres innen 8. juni.

Med vennlig hilsen

Nesodden kommune og Nesodden bibliotek

Translate »