Her er noen krimanbefalinger fra oss på biblioteket. Du finner alle disse bøkene på BookBites.

Krimbok.Enkebyen -de bortførte av Thomas Enger er første bok i en Enkebyen-serien fra krimfavoritten. Stella vokser opp i den lille bygda Gravdal, utenfor raser miljøødeleggelser og krig. Faren og broren til Stella har reist ut i krigen og bare faren kommer tilbake. Moren reiser på 14-dagers skift til Enkebyen og kommer tilbake mutt og stille. Hva er det som skjer der ute? Det får Stella snart nok vite, når Gravdal også blir rammet av en voldsom flom blir hun tvunget ut på flukt. Mot Enkebyen.

Boken kan lånes via BookBites.

 

 

 

I Kongeriket tar Jo Nesbø oss med ut av Oslo og lar Harry Hole bli igjen der. Vi drar til ei lita fiktiv bygd ved Budalsvannet, noen timer fra Notodden. I enden av en bratt og svingete vei ligger gården Opgard. Her møter vi Roy, bokas forteller, og broren Carl som kommer hjem fra et suksessfullt liv i Canada. Carl har med seg sin kone Shannon og planer om å bygge et gedigent hotellprosjekt på tomten brødrene eier sammen. Scenene som utspiller seg er veldig morsomme selv om det ligger en mørk hemmelighet i bunnen. Her er det selvfølgelig også mord, partering av lik og diverse andre metoder for å skjule grusomme forbrytelser. Nesbø dikter fram gode personportretter og skaper et bygdemiljø som mange kan kjenne seg igjen i.

Boken kan lånes via BookBites.

 

 

En amerikansk forbrytelse (Killers of the Flower Moon), i Aschehougs fabelaktige Sidespor-serie er en true crime. Dette er en historisk pageturner som gir et innblikk i en del av amerikansk historie som ikke er kjent for mange. Osage-indianerne ble tvangsflyttet fra sine områder under nybyggernes inntog i Oklahoma. Osagenes nye område, som alle trodde skulle være uten interesse, viser seg å ha de største oljeforekomstene i USA. Dermed er Osage-indianerne plutselig blitt millionærer. Dette fører med seg en undertrykking og manipulering fra høyerestående amerikanere, som skal vise seg å være mye verre enn man kunne ane.

Boken kan lånes via BookBites.

 

 

Gert Nygårdshaugs Chimera fra 2011 er en økothriller som er skummelt aktuell i disse dager. Karl Iver Lyngvin blir headhuntet til en forskningsstasjon i Kongos regnskog for å studere klimaendringenes påvirkning på regnskogen. Karl Iver oppdager noe som kan få dramatiske konsekvenser for hele jorda.

Boken kan lånes via BookBites.

 

 

 

 

Elskede barn av Romy Hausmann er en gyser av en kriminalroman. En overaskende og god psykologisk triller som gir assosiasjoner til virkelige hendelser. Forfatteren skriver innsiktsfullt om tematikken som kan ha sammenheng med hennes bakgrunn fra DDR. Vi befinner oss i en hytte i skogen der det bor to barn sammen med mor og far. Der er det strenge regler og beinhard disiplin som gjelder. Vinduene i hytta er dekket til og alle dører er låst. Det er ingen tvil om at det er en kidnappingssak som er bakteppe i denne kriminalromanen. Historien tar av når Lena, moren, klarer å rømme og i flukten blir påkjørt av en bil. Datteren Hannah, på 14, følger etter henne og sammen blir de fraktet til sykehus i sikkerhet. Denne boken har det drivet som en krimroman skal ha og som leser går du på flere finter i letingen etter gjerningsmannen.

Boken kan lånes via BookBites.

 

Vi anbefaler dere også å delta på Krimfestivalen 2021 som i år er digital. Les mer om Krimfestivalen her.

 

 

Translate »
Share This