Gjensidig kjærlighet? Ulykkelig kjærlighet? Besatt kjærlighet? Ulovlig kjærlighet? Februar står i kjærlighetens tegn og her er noen bokanbefalinger om kjærlighet.

Nora eller brenn Oslo brenn av Johanna Frid

Svenske Johanna og danske Emil er studenter og poeter og har et gryende kjærlighetsforhold. Da Emils ekskjæreste Nora vil møte ham igjen, klarer ikke Johanna la være å tenke på Nora. Johanna stalker Nora på instagram og facebook og blir besatt av Noras skjønnhet. Nora er alt Johanna ikke kan bli. I tillegg til Noras dramatiske inntog i Johannas kjærlighetsliv har Johanna nylig fått diagnosen endometriose. Romanen setter søkelyset på hvor alvorlig endometriose er og hvor uprofesjonelt kvinnesykdommer kan bli møtt av legestanden.

 

 

Redd deg selv lille hjerte av Wencke Mühleisen

Jan og Erika har vært kjærester siden de var 19 år, nå er de 65. Jan har en yngre elskerinne og håper at Erika skal godta dette. Deres ekteskap er i krise. Om å ikke lenger være begjært av den du elsker. Om å nærme seg alderdommen. Om å bedra og bli bedratt. Om aldring, ensomhet, nytelse og samliv.

 

 

 

 

Jeg kaller deg Pjotr av Hanne Ramsdal

Hva er forskjellen mellom seksuell tiltrekning og kjærlighet? Romantiske samtaler og spøk? Kvinne møter mann. De starter en lek som kvinnen blir avhengig av og forandrer livet sitt etter. Men hva er «Pjotr» villig til å ofre? Og hvem har «Olga» til slutt blitt? Bisart, morsomt og urovekkende om tiltrekning, relasjoner og familieliv.

 

 

 

 

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet av Heidi Linde

Om ekteskap i oppløsning, utroskap, å være foreldre og å være sammen. Vigdis har vært gift i 22 år og har i de siste årene stadig tenkt på å forlate mannen sin. Hun finner alltid grunner til å utsette dette. Vigdis er jordmor og finner en dyp mening med arbeidet sitt. Linn får plutselig en stor sorg over at hun er i en alder da menn ikke lenger ser henne. Skal dette behovet for å bli sett av en mann ødelegge ekteskapet hennes? Historiene om Vigdis og Linn berører hverandre på tilfeldige og utrolige vis gjennom romanen. Heidi Linde skriver så det spruter ekte liv ut av bokas sider. Romanen er morsom og alvorlig på en gang.

 

 

Og ditt navn er mitt av Andre Aciman 

I familiens gamle feriehus i en liten italiensk landsby ferierer Elio hver sommer. Denne sommeren blir helt annerledes enn alle andre for unggutten Elio. Han bader fra klippene, svømmer i bassenget, leser bøker og spiller piano som vanlig. Det spesielle er at sommergjesten Oliver alltid er ved Elios side. Om ikke alltid fysisk, så i alle fall i Elios tanker. Aciman beskriver denne ulovlige sommerforelskelsen uendelig ærlig og vakkert. Filmen basert på romanen kom i 2017 og fikk umiddelbart kultstatus.

 

 

 

Smilefjes. Tommel opp. Regnbue av Victoria Durnak

Morsom og fin roman fra Victoria Durnak! Romanen har et fantastisk spion-plot og mye av romanens viktige scener skjer på et treningssenter! Om utroskap, ærlighet, nye vennskap og endorfiner.

 

 

 

 

 

I love Dick av Chris Kraus

Om en forelskelse som kunne blitt en performance av kjærlighetsbrev i kaktuser, men heller ble en fantastisk roman. Vi følger en kvinne som lever i et ekteskap, men blir besatt av en mann ved navn Dick.

 

 

 

 

 

Helvete av Erlend Loe

Nyskilte Rakel graver i hagen sin og finner en trapp. Til helvete. Rakel møter selveste djevelen og søt musikk oppstår. Original, morsom og lettlest roman fra Erlend Loe.

 

 

 

 

 

Alle andre av Salle Rooney

Alle andre er en roman om vennskap, kjærlighet og den vanskelige grensen mellom disse relasjonene. Den populære TV-serien Normal People er basert på denne romanen av Rooney

 

 

 

 

Tekst: Julie Berge Larsen.

.

 

 

 

Translate »
Share This