Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok. Nesodden bibliotek er så heldige at vi har fått snakket med alle de nominerte forfatterne til Uprisen 2021. I dag møter du Gulraiz Sharif.

Sharif har fått mange priser for sin bok Hør her á og fikk 10. mars utdelt Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur.

-Fortell om boka di som en nominert. Hva og hvem handler den om? Og hvem anbefaler du boka til?

-Boka mi heter Hør her`a! Den handler om Mahmoud på snart seksten, den handler om en sommerferie som utvikler seg til litt av hvert! Jeg anbefaler boka til lesere fra 13 år til 116 år, i hvert fall!

-Hva sier ungdom om boka di?

-Noen ungdommer liker boka mi, noen ungdommer misliker boka mi, noen synes den er sånn passe, tja, bob bob! Noen synes den er suveren, og indirekte inkluderer dem! Noen blir inspirert av den, andre blir distrahert av den! 

-Hvorfor ble du forfatter?

-Fordi jeg har skrivesyke! Det er noe av det morsomste jeg vet! 

-Fortell litt om deg selv.

-Jeg er en 17 år gammal 36 åring, jobber som lærer. Trives veldig godt med det. 

-Hva vet ikke folk om deg?

-At jeg gleder meg som en liten unge til Playstation 5 og GTA 6, pluss Hitman 3. 

-Hvilke ungdomsbøker av andre forfattere anbefaler du?

 –Kabalmysteriet og Sofies verden. To finfine bøker som får en til å tenke og fundere. Disse to bøkene setter i gang harddisken oppe, og det er bra! 

-Hva er ditt tips til ungdom som vil bli forfattere?

Finn en stemme eller flere, bli trygg på den (dem), lev deg inn i rollen(e) og historien(e) rundt omkring, kjør på! Eksperimenter. Jeg heier masse på deg! 

Forfatterfoto: Åsmund Holien Mo

Sjekk ut vår side for ungdom UNG for flere intervjuer og lesetips.

 

Translate »
Share This