Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok. Nesodden bibliotek er så heldige at vi har fått snakket med alle de nominerte forfatterne til Uprisen 2021. Framover publiserer vi intervjuene her på nettsiden. I dag får du møte Anne Gunn Halvorsen (t.v) som er en av forfatterne av boka Arvingen. Du får møte bokas andre forfatter Randi Fuglehaug (t.h.) senere her på nesoddenbibliotek.no.

-Fortell om boka di som en nominert.

-Arvingen handler om Lena som flytter fra en liten plass til beste vestkant i Oslo. Her kommer hun i landets mest omtalte skoleklasse, nemlig klassen til kronprinsen og hans tvillingsøster. Søt musikk oppstår mellom Lena og kronprinsen, men det ingen vet er at Lena har gått på en skikkelig smell og har en hemmelighet som ingen må få vite om. Og særlig ikke kronprinsen!

-Hva sier ungdom om boka di?

-Mange ungdommer forteller at de ikke klarer å  legge den fra seg, noe som vi blir veldig, veldig glade for å  høre! Mange gleder seg også til neste bok i serien. Den kom ut 4.februar, og heter Drømmeprinsen.

-Hvorfor ble du forfatter?

-Det er utrolig gøy å få dikte opp alt det stilige som kanskje, eller kanskje ikke skjer i virkeligheten.

-Fortell litt om deg selv.

-Jeg elsker å lese og er over snittet glad i sladder.

-Hva vet ikke folk om deg?

-Jeg har vasket campingtoaletter i mange, mange år og er skikkelig flink til å vaske speil!

-Hvilke ungdomsbøker av andre forfattere anbefaler du?

-Jeg har lest Ser du dette av Sigrid Agnethe Hansen og Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen. Begge hadde veldig kule hovedpersoner, og det var svært underholdende lesing om ulike tema som var veldig viktige. Jeg beundret hvordan de klarte å få hverdagen og spesielt skolelivet til å framstå som veldig realistisk. Det er jo sånt som er litt krevende i ungdomsbokverden, skolen forandrer seg jo absolutt hele tiden.

-Hva er ditt tips til ungdom som vil bli forfattere?

-Skriv og vent for guds skyld ikke til det du skriver er perfekt. Vit at alle bøker skrives mange ganger før de blir ferdige.

Forfatterfoto: Agnete Brun

Les flere intervjuer med de nominerte til Uprisen 2021 på vår side UNG.

Arvingen Halvorsen