Biblioteket fikk onsdag 23. juni dataproblemer som innebar at biblioteket ikke kunne låne ut eller motta bøker/andre medier. Problemet skyldtes at Axiell Norge AS, som leverer datatjenester til om lag halvparten av landets bibliotek, var utsatt for et hackerangrep. Axiells direktør Ketil Hillestad sier til Nettavisen at ingen persondata er på avveie, og at selskapet har sikkerhetskopier av all data hackerne har kryptert. Axiell Norge har varslet om hendelsen til relevante myndigheter og politianmeldt innbruddet.

Vi fikk raskt opp reserveløsninger for utlån og innlevering, og fikk vårt system opp igjen tirsdag 29. juni, men digitale tjenester og selvbetjening ble først tilgjengelig fredag 2. juli.

Ved gjenoppretting av dataene, ble det brukt en backup fra mandag 21. juni. Det betyr at alle utlån, fornyelser og innleveringer som er gjort tirsdag 22. juni ikke er registrert i vårt system. Vi tror dessverre også noen av transaksjonene som er gjort i reserveløsningen heller ikke er registrert. Vi ber alle våre lånere sjekke i Meg & mitt om deres utlån stemmer med det dere har hjemme. Vennligst ta kontakt hvis dere oppdager feil. Ta også kontakt hvis dere ikke får logget inn i Meg & mitt. Vi beklager de ulempene dette har medført. Alt skal nå fungere som normalt.

God sommer!

Translate »
Share This