Poppy GetzI denne boken møter vi, foruten Poppy på 2 år, hennes foreldre Lotte og Jens Wiig. De lever godt av å drifte en mammablogg «Flotte Lotte» der de selger produkter som klær, strømper eller sjokoladepålegg, godt betalt av sponsorene. Jens er daglig leder og pådriver av bloggen som har 440.000 følgere. Som så mange andre fremstår også denne lille familien perfekt lykkelig og harmonisk, men under et overnattingsbesøk hos besteforeldrene på Bygdøy forsvinner Poppy.

Politiet sender ut en melding hvor det står:

Jente, 2 år, mørkt hår, grønne øyne, badedrakt m/rød blomst, forsvunnet Bygdøy. Tips oss!

Det er politietterforskerne Murphy og Tidemann vi følger i etterforskningen i forsvinningssaken der hver time teller. Kommer det krav om løsepenger? Er det noen som ønsker å sende en melding til foreldrene som tjener penger på å plassere en toåring foran kameraet eller er det en av følgene som har tatt henne?

Dette er en aktuell bok som tar opp mange etiske spørsmål og gir deg litt å tenke på. Som for eksempel, bilder som kan misbrukes, mobbing, nettroll, uoversiktlige grupper som befinner seg på det mørke nettet og mye mer.

Spennende er det også av forfatteren Kristine Getz, som tidligere har utgitt boken «Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?»

Boken om Poppy finnes som bok og lydbok i BookBites

Sissel Bjerkelund

Translate »
Share This