Overleverne SchulmanDette er den femte boken til forfatteren Alex Schulman. Den ble bestselger i Sverige da den kom ut i fjor og er solgt til 33 land.

Overleverne er historien om tre brødre som ikke har truffet hverandre på lang tid. Da moren dør møtes de for å spre asken etter henne på Torpet der de tilbragte ferier i barndommen. Benjamin, Pierre og Nils er alle preget av oppveksten. I møtet braker bokstavelig talt to av brødrene sammen, de har sloss siden tenårene og vi som leser skjønner at det er noe grunnleggende grums i historien til de tre. Som leser blir du hekta og må lese videre for å finne ut av guttas historie som blir et mysterium. Hvilken oppvekst var det det hadde? Steg for steg avdekkes historien om hva det er som skadet dem i barndommen.

I et intervju i NRK forteller forfatteren at boken er basert på hendelser han selv opplevde som barn. Blant en av historiene er at de finner et brev etter en alkoholisert mor etter at hun er død, som en hilsning fra den andre siden.

Dette er en sterk roman om en sår oppvekst i en dysfunksjonell familie hvor emosjonelt misbruk og neglisjering er hverdag og harmonien er fraværende.

Sissel Bjerkelund

Translate »
Share This