MagebokaDette er en bok jeg først og fremst syntes var veldig morsom å lese. Som tittelen sier, handler boken om mage, nærmere bestemt forfatterens mage.

Magen har vært veldig flat på en sykelig tynn kropp og den har også est ut til så stor at folk rundt har lurt på om hun er gravid. Dette blir fortalt uten filter, og kroppens endringer har å gjøre med forfatterens opp og nedturer i livet. Kroppen hennes endrer seg i takt, eller utakt om du vil, med hennes sinnsstemninger.

Et overgrep er grunnen til at hun utvikler dette hatet mot sin egen kropp.

Det å vokse opp på 80 tallet med plettfrie forbilder som Jane Fonda i en tettsittende høyt skåret ballettdrakt, Madonna, Claudia Schiffer og Julia Robert. Satte standarden for hvordan kvinnekroppen burde se ut.

Anoreksi, overspising, skam over eget utsende er mørke tema, men jeg sitter allikevel igjen med en følelse av letthet av å lese denne. Her er vitenskap, filosofiske ideer, samfunnstematikk og mange andre funfacts. Jeg likte spesielt å finne forklaringen på ordet biblioterapi.

Forfatteren har bakgrunn som journalist, kulturhistoriker og forfatter. Denne boken er informativ, gjenkjennende med en god dose humor.

 

Sissel Bjerkelund

Translate »
Share This