Visste du at det snakkes over 300 ulike språk i Norge? 21.februar markeres Morsmålsdagen over hele verden. I denne artikkelen finner du digitale og andre tilbud på ulike språk.

Verdensbiblioteket

Les og hør e-bøker på ditt språk!

På Verdensbiblioteket finnes det e-bøker og lydbøker på mange forskjellige språk. Du kan enkelt lage deg brukernavn og passord. Det er gratis, og du trenger ikke lånekort fra biblioteket for å lese bøker her. På Verdensbiblioteket finnes det litteratur for barn, ungdom og voksne.

Det flerspråklige bibliotek

Du har tilgang til alle Det flerspråklige biblioteks (DFBs) bøker via ditt lokale bibliotek. Vi kan bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i. Du kan også selv bestille bøker fra DFB og hente det på Nesodden bibliotek om du har nasjonalt lånekort. Søk i DFBs samling.

Pressreader -Aviser fra hele verden

Appen PressReader gir deg tilgang til tusenvis av aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk. Mer om Pressreader.

Er ditt morsmål engelsk?

Med appen Libby kan du lese engelske e-bøker, e-lydbøker og magasiner på telefon og nettbrett.

Nafos Tema Morsmål

Tema Morsmål er nettside med flerspråklige ressurser til bruk i barnehage og skole. Her finner du blant annet ordbøker på ulike språk med bilde og lyd, og flerspråklige fortellinger.

Ny i Norge-hylla i biblioteket og barnebøker på ulike språk

Vi har en egen Ny i Norge-hylle på Nesodden bibliotek. Her kan du finne et lite utvalg av lydbøker og bøker på ulike språk i tillegg til bøker for å lære norsk og om Norge. I tillegg har vi et lite utvalg av barnebøker på ulike språk i barneavdelingen.

De digitale tilbudene kan du lese mer om under fanen digitalt her på nettsiden vår.

Har du spørsmål spør oss i biblioteket eller send mail til nesodden.folkebibliotek@nesodden.kommune.no.