Les en tegneserie eller grafisk roman! Mariken Stadskleiv anbefaler disse tre, nye og veldig forskjellige titlene vi har fått i biblioteket:

Sapiens. Menneskehetens begynnelse, er den illustrerte utgaven av Yuval Noah Harari’s bestselger Sapiens. Historikeren Harari beskriver menneskets opprinnelse og utvikling på en altoppslukende måte, og i denne grafiske varianten gjør illustrasjonene og de korte tekstbitene historien tilgjengelig for alle.

Survilo er den dystre livshistorien til forfatterens mormor, som vokste opp før og under 2. verdenskrig i Russland. Gjennom sort/hvite illustrasjoner forteller Olga Lavrentevja historien om mormorens oppvekst i fattigdom og ensomhet på leting etter sin plass. Det er en historie om politisk forfølgelse, utenforskap, fattigdom, krig og kjærlighet. Som vi kan lese i bokas forord, skrevet av Erika Fatland, er denne type tragiske, personlige historier noe som finnes i alle russiske familier.

Boka Rebell – Skamløse kvinner som endret verden, er en fortelling for ungdom om kvinner i forskjellige tidsepoker, som har markert seg ved å sprenge grenser og utfordret samfunnsnormer. Den er skrevet og illustrert av franske Pénélope Bagieu. Kvinneportrettene er inspirerende og underholdende, denne boka anbefales for alle.

#ung #ungvoksen #voksen

Translate »
Share This