I denne tida vi er inne i nå er det ekstra viktig med gode opplevelser som en god bok eller en god film. Vi anbefaler dere å utforske disse digitale tilbudene.

BookBites

Med Bookbites kan du låne, reservere og lese bøker digitalt. Bookbites kan brukes på mobile enheter som benytter operativsystemene iOS eller Android. Appen Bookbites kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Du trenger lånekort og pinkode for å bli bruker. I Bookbites finner du både romaner og fagbøker, lesestoff for barn og voksne, og lydbøker.

Sjekk også: Videoguide til opprettelse av ny bruker i BookBites

Libby

Med appen Libby kan innbyggerne i Viken lese engelske e-bøker, e-lydbøker og magasiner på telefon og nettbrett. Appen kan lastes ned fra App Store, Google Play eller Microsoft.

Libbylogo

Slik låner du:

1. Last ned appen Libby, by Overdrive
  2. Finn Viken fylkesbibliotek
  3. Legg inn lånernummeret ditt

Filmbib

Med ditt nasjonale lånekort har du gratis tilgang til Filmbib. Du logger på tjenesten med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter. I Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Filmbib – se film med ditt lånekort!

Pressreader

Appen PressReader gir deg tilgang til tusenvis av aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk. Stikker du innom Nesodden bibliotek, får du tilgang. Last ned appen til din telefon eller nettbrett og ta turen innom biblioteket. På vårt trådløse nettverk får du nedlastingstilgang i 7 dager, også etter at du har forlatt Tangenten. Du har dessuten tilgang til PressReader sin nettsideutgave på bibliotekets PCer.

Fra og med våren 2020 har du også tilgang til PressReader hjemmefra eller på mobil/nettbrett selv om du ikke kommer innom biblioteket. Logg inn i Meg & Mitt og trykk på PressReader-knappen nederst til venstre. Du får da tilgang i 7 dager. Hvis du bruker mobiltelefon eller nettbrett, må du velge webversjon – PressReader-knappen er dessverre ikke tilgengelig i mobilversjonen.

Du kan opprette en personlig konto på PressReader. Klikk på Sign in-knappen oppe til høyre. Velg «New user? Sign up now free».

Bokhylla.no

Gjennom Bokhylla-avtalen til Nasjonalbiblioteket er det digitalisert og gjort tilgjengelig ca 275 000 bøker med utgivelsesår fram til år 2000. Bokhylla.no er gratis tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse. https://www.nb.no/search

Ta kontakt med oss på biblioteket om du har spørsmål om våre digitale tilbud.

Verdensbiblioteket: Les e-bøker på ditt språk!

Verdensbiblioteket finnes det e-bøker og lydbøker på mange forskjellige språk, for eksempel arabisk, thai, polsk, tigrinja og somali.

Du kan enkelt lage deg brukernavn og passord. Det er gratis, og du trenger ikke lånekort fra biblioteket for å lese bøker her.

På Verdensbiblioteket finnes det litteratur for barn, ungdom og voksne.