Nesodden kommune tilbyr utlån av elsykkel på kommunehuset Tangenten – helt gratis, i opptil to uker!

Elsykkelbiblioteket er et samarbeid mellom kommuneadministrasjonen og Nesodden bibliotek. Tilbudet finansieres via midler fra «Fossilfri grenseregion 2030», et EU-prosjekt som støtter tiltak som reduserer utslipp av klimagasser og bidrar til omstilling til lavutslippssamfunnet.

 

Slik fungerer sykkelutlån

Det er gratis å låne elsykkel. Låntakeren må ha fylt 18 år, ha gyldig lånekort på biblioteket og signere egenerklæringsskjema når du henter sykkelen.

Ut- og innlevering av sykkel

Du booker via mail og henter sykkelen i Tangenten. Du kan låne sykkelen i inntil to uker. Du kan hente og levere sykkelen tirsdager og torsdager i Tangentens åpningstider. Husk å ta med deg ditt lånekort når du skal hente sykkelen.

Sikkerhet

Sykkelen må oppbevares trygt, behandles pent og leveres tilbake i god stand. Syklene er sikret mot tyveri og kan spores med GPS hvis sykkelen blir stjålet eller ved manglende innlevering. Dersom du ikke leverer sykkelen tilbake i tide vil du få et purregebyr på kr 200,- som påløper fra første dagen sykkelen ikke er levert tilbake. Det er ikke lov å fremleie sykkelen.

Kommunen gir en kort opplæring ved utlevering av sykkelen. All ferdsel skjer på eget ansvar. Nesodden kommune er ikke ansvarlig for personskader eller materielle skader som kan oppstå ved bruk av sykkelen. Husk å ta med egen hjelm!

Slik reserverer du sykkel:

Send e-post til elsykkel@nesodden.kommune.no med følgende informasjon:

  • Navn
  • Nummeret på bibliotekkort ditt
  • Ønsket tidspunkt for henting og levering, både dato og klokkeslett
  • Ønsket type sykkel, se bilder av de ulike modellene under

Egenerklæringsskjema må leses og underskrives ved henting av sykkel

NB! Det er mange som vil låne sykkel, så noe ventetid må påregnes. Alle sykler er nå opptatt frem til og med 29. oktober. Det er ikke mulig å hente sykkel i Tangenten uten å ha avtalt tid på forhånd.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med ansvarlige for elsykkel-lån på e-post: elsykkel@nesodden.kommune.no

 

Translate »
Share This