Kjell Aukrust Sigmund LøvåsenFortellingen om Kjell Aukrust liv og virke er grundig dokumentert i denne biografien. Her blir vi kjent med Kjell, hans kone Kari og resten av familien.  Har du lurt på hvordan Kjell Aukrust skapte alle karakterene vi kjenner så godt i Aukrust universet? Denne biografien har flere forklaringer på hvordan figurene kom til. Han møter dem, de ringer på døra, eller han finner dem på gata eller på Østbanen. Og så blir de med hjem, flytter inn i rekkehuset på Midtåsen eller i hue på Kjell, og der blir det blir ganske folksomt etter hvert.

Jeg visste vel at Solan var ruga ut i ei fuglekasse attmed Glåma, men at hans tøffe oppvekst var preget av at hans mor var død og at far hadde stukket av med ei måke, det visste jeg ikke. Dermed måtte han egenhendig ruge ut seg sjøl, noe han visstnok klarte på bare tre dager. Slikt kan føre til at en blir hardfør, framfus og småtørst på dram.

Mange husker Akrusts ablegøyer med alle figurene han skapte og lagde mye humor av.  Men det fantes også en seriøs side ved Kjell, kunstneren, tegneren og maleren Kjell Aukrust.
Sigmund Løvåsen forteller med dyp respekt om kunstnerskjelen som var mye engstelig og redd, kanskje like redd som en annen kjent figur fra hans univers…..

Vi får et flott innsyn i Kjell Aukrusts unike verden med hans enorme produksjonen av tegninger, malerier, filmer og bøker.

Sissel Bjerkelund

Translate »
Share This