Her er vi SwiftNy roman fra den Bookerprisvinnende britiske forfatteren.

Denne gangen er historien lagt til Brighton. Sommeren 1959 der Ronnie, Evie og Jack spiller en Variete. På scenen er de en perfekt trio. Romanen starter med at alle tre jobber i en sommerforestilling på piren. Tryllekunstneren, akrobater, sjonglører, talerkensnurrere og snakkene teddybjørner underholder sommergjester.

Ronnie Deanes blir skilt fra moren og sendt til Oxfordshire, Evergreen, til familien Lawrence under bombingen av London under andre verdenskrig.

I trygge, gode omgivelser lærer Mr Lawrence ham å bli en lovende og habil tryllekunstner. 14 år gammel returnerer han til London i håp om å leve av talentet sitt. Han kjenner ikke moren da han kommer hjem, han prøver å livnære seg av småjobber og finner fort ut at det finnes ingen tryllestav som kan gi suksess.

Innhentet av alder venter militæret og verneplikten. Der møter han Jack Robbins, entertainer som slår seg sammen med Ronnie. Etter at Evie White kommer som trylleassistent er alt lagt til rette for et trekantdrama som overgår enhver forestilling. Ronnie velger seg artistnavnet Pablo.

Femti år senere sitter Evie og tenker tilbake på karrieren. Hun tenker på et magisk liv øverst på plakaten der den berømte duoen, «Pablo og Eve» hadde stor suksess med sine show. Hun tenker også tilbake på sitt femti år lange ekteskap med Jack. Og ikke minst på sesongens siste forestilling den gangen for femti år siden da illusjonene satt, publikum applauderte og Ronnie ble borte. Han forsvant rett og slett, magisk vis.

Boka kan du låne på biblioteket og i BookBites.

Translate »
Share This