Første person entallI denne novellesamlingen er det åtte noveller. Som tittelen sier fortelles alle av jeg-personen. Det er lett å tenke at dette er Murakamis egne erindringer, men jeg er ikke skråsikker på det. Ikke noe er sikkert i Murakamis finurlige univers.

Novellene handler om tilfeldige møter mellom mennesker, mennesker som dukker opp i minnet til fortelleren fra fortiden. Her er minner fra ungdomstiden, personer som han møtte i studietiden og andre temaer han har møtt gjennom felles interesser, som for eksempel musikk.

Siden dette er skrevet av Murakami finnes også drømmelignende scenarioer som i novellen Shinagawa-apens bekjennelser.  Her møter vi den aldrende apen som var oppvokst hos en universitetsprofessor i fysikk. Apen snakker selvfølgelig, han stjeler navn, han liker klassisk musikk, og særlig den syvende symfonien av Bruckner.

Nok et unikt Murakami-øyeblikk.

God lesning!