Øystein Stene kom i fjor ut med den første boka i Alm-trilogien, Pustens lov. Dette er fortellingen om Alm, 19 år og innbygger i Fjordbyen. Utenfor den inngjerdede byen herjer et livsfarlig virus. Mennesker som kommer i kontakt med uteluft transformeres til maper, en slags menneskelignende vesener uten minne og språk. Bare utvalgt sikkerhetspersonell kan forlate Fjordbyen i spesialbiler, iført sikkerhetsdrakter og gassmasker. Alm blir utvalgt av Fjordbyens ledere til å delta i et oppdrag utenfor, og forlater Fjordbyen med ox-drakt og i en sikret bil. Men utenfor revner drakten og hun befinner seg i en situasjon alle i Fjordbyen frykter; eksponert for uteluft og midt i blant de ville mapene. Hun kjenner allikevel på en trang til å finne ut mer om seg selv som overvinner frykten. Hun bestemmer seg for å følge instinktene sine.

I bok to, Drømmenes orden, fortsetter Alm på leting etter sin egen families historie. Hun reiser gjennom Europa, der mapene er i ferd med å overta kontinentet, og hun oppdager mer om både mennesker og maper enn noen visste.

Disse bøkene utforsker forskjellene mellom mennesker og dyr, konsekvensene av klimakatastrofer og måten vi lever på i dag. Hvor bevisst er vi forholdet vårt til naturen? Disse dystopiske spenningsromanene passer like godt for voksne som for ungdom.

Translate »
Share This