Beate Grimsrud er forfatter, dramatiker og regissør. Hun er bosatt i Stockholm, men opprinnelig fra Bærum. Hun har blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris to ganger og blitt tildelt en rekke anerkjente litterære priser. Grimsrud skriver poetisk, filosofisk og smart. På hver side i Evighetsbarna finner du sitater du vil ta vare på. I romanen skriver hun om ensomhet, nærhet, vennskap og kjærlighet.

Vi møter fire hovedpersoner som bor i Stockholm. Storbyen der alt ligger til rette for å ha et godt liv. Er det likevel mulig å være ensom eller kjenne på angst et slikt sted? Alle de fire bor alene. Livene til disse fire krysser hverandre i Stockholms gater. Karakteren vi kommer nærmest er Siri. Når vi møter henne har hun kommet hjem fra en jorden-rundt-reise og er innbilt gravid.  Hun legges inn på psykiatrisk avdeling. Hun har en amerikansk venninne som i blant er hennes elskerinne.

Grimsrud skriver vakkert, tragisk og komisk på en gang. Hun gir oss lesere et skjevt og klokt blikk på verden. Evighetsbarna anbefales på det sterkeste!

Translate »
Share This