I romanen møter vi Epp som bor i en liten hybel i et blokklandskap med tusener av andre. Han bor i byen Oblidor i landet Gambolia. Axel Jensen skildrer et mørkt framtidssamfunn i et enkelt og bevisst fattig språk. Epp er førtidspensjonert fra jobben som arbeider i en tapetfabrikk der roboter har tatt over. Om natta spionerer Epp på sine naboer gjennom judasøyet i døra. Hans største lidenskap er hundetapeten han selv har på sine vegger. Ellers ser han på Skjermen der roboter gjør krigføring om til musikk.

Axel Jensen kaller romanen «science faction» og den følges opp av romanene, «Lul» (1992) og «Og resten står skrivd i stjernene» (1995), der vi igjen møter Epp og det oblidorske univers.

Axel Jensen samarbeidet tett med Pushwagner i flere år og det oblidorske univers kan du finne igjen i flere av Pushwagners kunstverk. I en senere utgave av «Epp» er det Pushwagner som har tegnet omslaget.

«Epp» er en mørk framtidsskildring, men romanen inneholdt først og fremst en sterk samfunnskritikk av sin samtid, på sekstitallet. Dessverre er romanen enda mer aktuell i 2016.

Translate »
Share This