Denne krimdebuten ble bestselger da den utkom i Tyskland i fjor. Senere er boken oversatt til 20 språk og det er ikke uten grunn. Dette er en gyser av en kriminalroman. En overaskende og god psykologisk triller som gir assosiasjoner til virkelige hendelser. Forfatteren skriver innsiktsfullt om tematikken kan hende har det sammenheng med hennes bakgrunn fra DDR

Vi befinner oss i en hytte i skogen. Der bor det det to barn sammen mor og far. Der er det strenge regler og beinhard disiplin som gjelder. Vinduene i hytta er dekket til og alle dører er låst. Det er ingen tvil om at det er en kidnappingssak som er bakteppe i denne kriminalromanen.

Historien tar av når Lena, moren, klarer å rømme og i flukten blir hun påkjørt av en bil. Datteren Hannah, på 14, følger etter henne og sammen blir de fraktet til sykehus i sikkerhet. Her begynner begge å fortelle med vekslende stemmer om hvem de er, hvor de har vært og hva de har opplevd. Hannah, datteren er tilsynelatende en kunnskapsrik og bereis jente, liten av vekst som har et forvrengt syn på den virkelige verden. Hennes bror Jonathan er sterkt traumatisert. Lena, moren ja hvem er egentlig hun? Denne boken har det drivet som en krimroman skal ha og som leser går du på flere finter i letingen etter gjerningsmannen.

Hvis du skal velge en krimroman denne påsken så er mitt tips denne. Hvis ikke kan vente  og se Tv- serien som blir basert på boken.

 

Sissel Bjerkelund

Translate »
Share This