Hva skjer?

mar
1
man
Seniorkino – Portrett av en kvinne i flammer
mar 1@11:30-13:30
Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag.
Påmelding til nesodden.folkebibliotek@nesodden.kommune.no. Begrenset antall plasser.
Husk å følge gjeldende smittevernregler i Tangenten og biblioteket.
Denne gangen viser vi filmen Portrett av en kvinne i flammer.
Omtale fra Filmrommet: Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.
Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?
mar
15
man
Seniorkino – Papicha
mar 15@11:30-13:15
Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag.
Påmelding til nesodden.folkebibliotek@nesodden.kommune.no. Begrenset antall plasser.
Husk å følge gjeldende smittevernregler i Tangenten og biblioteket.
Denne gangen viser vi filmen Papicha.
Omtale fra Filmrommet: Under borgerkrigen i 1997 er Algerie tatt over av terrorgrupper som ønsker å etablere en islamsk stat. Filmen er basert på virkelige hendelser.
Nedjma er en 18 år gammel student som brenner for motedesign, men terrorister som vil innføre et muslimsk regime er overalt i Algerie. Når det sosiale klimaet blir mer autoritært, avviser hun de nye forbudene og religiøse kleskodene som de radikale innfører. Hun bestemmer seg for å kjempe for egen frihet og uavhengighet ved å sette opp et moteshow.
mar
29
man
Seniorkino – Wild Rose
mar 29@11:30-13:15
Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag kl. 11:30.
Denne gangen viser vi filmen Wild Rose.
Omtale fra Filmrommet: Rose-Lynn Harlan har en frynsete fortid og en fabelaktig stemme. Selv om hun er født og oppvokst i Glasgow, har hun alltid identifisert seg med de amerikanske countrystjernene og brenner for den upolerte countrymusikken i USA, som består av «tre akkorder og sannheten om livet».
Hennes store drøm er å flytte til Nashville og få sitt store gjennombrudd blant likesinnede, men drømmen virker fjern når man bor i Skottland, er alenemamma til to små og arbeider som hushjelp. Ved hjelp av sjefen hennes, som får i stand et møte med en legendarisk BBC-radiovert, og noen harde verbale sannheter fra moren, Marion (Julie Walters), innser Rose at veien til egen lykke kanskje er kortere enn hun tror.
Rose spilles av stortalentet Jessie Buckley, som har begeistret publikum og anmeldere over hele verden med sin autentisitet og nydelige sangstemme. Wild Rose er en original og oppløftende film om familie, livsdrømmer og musikk som kommer rett fra hjertet.
apr
12
man
Seniorkino – A Story of Love
apr 12@11:30-13:30

Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag kl. 11:30.

Denne gangen viser vi filmen A Story of Love (Originaltittel: The disappearance of Eleanor Rigby).

Omtale fra Filmrommet: Engang var Conor (McAvoy) og Eleanor (Chastain) lykkelig gift. Nå føler de seg fremmed for hverandre, og i kjølevannet av en tragisk hendelse lengter de etter å finne tilbake til det liv og den kjærligheten de engang hadde ved å prøve samle opp stumpene fra en fortid som kanskje er tapt.

apr
26
man
Seniorkino – 3 kvinner
apr 26@11:30-13:15
Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag kl. 11:30.
Denne gangen viser vi filmen 3 kvinner.
Omtale fra Filmrommet: Filmskaperen Jafar Panahi lar seg ikke stoppe. Han har både arbeidsforbud og husarrest, men lager likevel mesterlige filmer som smugles ut og vises på de største internasjonale filmfestivalene.
Behnaz Jafari er en av Irans mest populære skuespillere. En dag mottar hun en alarmerende melding på mobilen sin. Det er en liten filmsnutt der en jente truer med å ta sitt eget liv om hun ikke får følge sitt brennende ønske om å bli skuespiller. Hun ber om hjelp fra den kjente skuespilleren. Kanskje kan hun overtale familien hennes, slik at hun kan få følge sitt kall. Behnaz Jafari kontakter venn (og regissør) Jafar Panahi og sammen legger de ut på en reise for å finne den desperate jenta.
mai
10
man
Seniorkino – Smaken av Toscana
mai 10@11:30-13:00

Velkommen til Seniorkino i Auditoriet annenhver mandag kl. 11:30.

Denne gangen viser vi filmen Smaken av Toscana.

Omtale fra Filmrommet: I filmen møter vi middelaldrende Arturo. Han er en av Toscana og Italias mest renommerte kjøkkensjefer, men som også er kjent for sitt eksplosive temperament. Vi møter ham i det han blir løslatt fra fengsel etter å ha sonet en voldsdom. Av tilsynsføreren blir han satt i kontakt med psykologen Anna, hvor han skal rehabiliteres tilbake til samfunnet. Oppgaven hans på institusjonen Anna driver er å lære hennes klienter om matkultur og kokkekunst. Noe som inngår i hennes aktivitetsplaner. Arturo er fast bestemt på å finne tilbake til sine gamle kunster umiddelbart, så jobben på institusjonen blir en utfordring for ham. Han oppsøker sin gamle mentor og sjef, Celso, som er Toscanas ‘Chef de la Chef’. Her begynner hans vei tilbake, sakte, men kronglete. På institusjonen oppdager Arturo et geni, Guido, blant sine nye elever. Han er sterkt rammet av Asbergers Syndrom. En ny retning begynner å ta form i Arturos liv. I mellomtiden møter han utfordringer som gjør at han må ta sine viktigste avgjørelser på mange, mange år.

Translate »
Share This