Bergen ungdomsteater er andre bok i en planlagt trilogi. Romanen er oppfølgeren til Og været skiftet og det ble sommer og så videre… som i fjor ble nominert til International Dubliner Literary Award.

Vi møter Marita som blir født etter at moren og faren har mistet to døtre i en tragisk ulykke. Familien bodde i USA da ulykken skjedde. Søstrenes død påvirker foreldrenes og Maritas liv drastisk. Det er Maritas ungdomsliv i Bergen og senere i Los Angeles denne romanen kretser rundt.

Carmona- Alvarez tar oss tilbake til åtti- og nittitallet. Hovedpersonene er ungdom som er aktive idealister og kunstnere. Samtidig handler det om iscenesettelse av seg selv og forvandling av selvet i en alder da alt er mulig. Marita uttrykker seg slik i romanen: «Noen sa det til meg en gang, jeg husker ikke hvem; at alle har ett år i livet som liksom skinner sterkere enn alle andre. For meg var dette året da Alice skaffet meg jobb i baren der hun jobbet. Jeg ville forvandles.»

Les mer om Marita og hennes venner i Bergen ungdomsteater. Om du enda ikke har lest Og været skiftet og det ble sommer og så videre…, anbefales det å lese denne først.

Translate »
Share This