3. mai 2022@18:00-19:00
Pris:
Kontakt:
Turid Turbekmo

Velkommen til fribyforfatter Waheed Warasta!

Nesodden har blitt friby og vi kan ønske vår første fribyforfatter Waheed Warasta velkommen.

Tirsdag 3.mai klokka 18 ønsker vi offisielt fribyforfatter Waheed Warasta velkommen til Nesodden.

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland med flere holder taler. Khaleda Froagh, Nirvana Froagh og Waheed Warasta vil framføre dikt. Musikalsk innslag ved Waheed Warasta.

Nesoddens fribyforfatter Waheed Warasta er poet og journalist fra Afghanistan. Warasta er også kjent som kulturredaktør, oversetter, menneskerettsaktivist og tidligere leder i afghansk PEN.

Khaleda Froagh, Warastas kone, er en av Afghanistans mest anerkjente poeter. Sammen har ekteparet datteren Nirvana Froagh på 16 år.

En fribyforfatter er en forfatter, journalist eller kunstner som har måttet flykte fra sitt hjemland på grunn av trusler for sine ytringer. Fribyforfatterne er blitt invitert til en av byene i fribynettverket, slik at de får beskyttelse og kan gjenoppta arbeidet sitt. Det finnes mer enn 70 fribyer internasjonalt, og 21 av dem er i Norge.

Fribyene organiseres av ICORN, International Cities of Refuge Network. Utenriksdepartementet deler ut et årlig stipend til hver norske friby og dette skal bidra til at kunstneren kan utøve sitt virke. Det er Norsk PEN som administrerer denne ordningen og samtidig har en rådgivnings- og kontaktrolle overfor de aktuelle byene og departementet.

Alle er velkommen til bibliotekhjørnet på Nesodden bibliotek tirsdag 3.mai klokka 18.