1. april 2019@12:30-14:15
2019-04-01T12:30:00+02:00
2019-04-01T14:15:00+02:00

Logo til SeniorkinoDen første mandagen i hver måned viser biblioteket film i auditoriet i Tangenten. Filmprogrammet er variert og alle filmene er tekstet. Seniorkino er gratis, og målgruppen er fortrinnsvis kvinner og menn over 60 år.

Buena Vista Social Club - Adios

Passer for alle aldre

En rørende dokumentar som tar en siste avskjed med de resterende medlemmene av The Buena Vista Social Club.

Bandet er oppkalt etter den berømte musikklubben i Havanna som ble stengt på 1940-tallet, og siden 1997 har de erobret både hjerter og dansegulv med vibrerende cubanske toner. En slik suksesshistorie blir det selvsagt film av og i 1999 kom den tyske regissøren Wim Wenders med filmen Buena Vista Social Club, som ble nominert til Oscar for beste dokumentar i 2000.

18 år etter den legendariske dokumentaren kommer oppfølgeren Buena Social Vista Club – Adios, regissert av Waste Land-regissøren Lucy Walker. I denne dokumentaren får vi et gjensyn med de resterende medlemmene i bandet og følger dem på en siste turne der de snakker om opp- og nedturene de har opplevd, og det enorme avtrykket bandet har i den cubanske historien.

Dokumentaren ender med en rekke konserter i Havanna på Cuba, og tar farvel med en musikalsk bauta med storslagen musikk, god stemning og en ørliten porsjon melankoli.

Bilde og omtale fra Filmrommet.