Når:
18. januar 2018@19:00-20:00
2018-01-18T19:00:00+01:00
2018-01-18T20:00:00+01:00

SvartmalingNesoddingen Einar Haakaas har jobbet som journalist i rundt 30 år, 20 av dem i Aftenposten og fem år i Østlandets Blad. Han har fått en rekke priser for sitt arbeid og har tidligere utgitt boken «Svindel uten grenser» om drosjesvindelen i Oslo.
Møt Haakaas på biblioteket torsdag 18. januar kl. 19, hvor han vil presentere sin nyeste bok. «Svartmaling – Kriminelle bygger Norge» er en «real crime» som handler om hvordan albanske kriminelle nettverk har overtatt malerbransjen i Oslo-området. Disse nettverkene fôres med skattekroner gjennom offentlig byggeaktivitet, og ved finurlige svindelmetoder for refusjon av moms er denne kriminaliteten subsidiert av den norske staten.

Over 500 selskaper er opprettet med en eneste hensikt: å bedrive svindel. Skatt- og avgiftssvindel går ofte hånd i hånd med annen Einar Haakaaskriminalitet, som narkosmugling, prostitusjon og menneskehandel. Jeg har jobbet med disse nettverkene i over åtte år som journalist i Aftenposten, og har også fulgt sporene av de kriminelle pengene til Kosovo. Mens skatteetaten leter forgjeves etter verdier ved konkurser i Norge, investerer de kriminelle de svarte pengene i Kosovo og på Balkan. Smugling av penger ut av Norge foregår i stor stil. En person ble utvist fra Norge til Kosovo med over 100 000 kroner i svarte lommepenger, og har fått en toppstilling i hjemlandet. Det norske samfunnet har så langt ikke greid å møte trusselen fra disse kriminelle nettverkene. I stedet har de sluppet til med arbeid på Eidsvollsbygningen, Skattedirektoratets lokaler, politiets lokaler, regjeringens lokaler og en rekke offentlige bygg. Menneskene som bidrar til å bygge Norge, er de samme som river ned noen av Norges viktigste verdier. Politikerne svikter. Politiet snur ryggen til, og vi er vitner til at noen av norgeshistoriens største kriminelle nettverk får lov til å uthule samfunnet vårt og true velferdsstaten.

Translate »