Når:
28. januar 2017@13:00-14:00
2017-01-28T13:00:00+01:00
2017-01-28T14:00:00+01:00

Bokbad med Eivind Hoff-Elimari, forfatter av boka «Gull eller grønne skoger? Politikk for det gode liv», i diskusjon med ordfører Nina Sandberg. Bademester: Mari Solerød.

Arrangementet er en del av Klimafestivalen §112.

«Hva slags politikk kan gi oss et bedre liv her og nå og samtidig sikre økologisk bærekraft? Svaret er ofte ”grønn vekst”. Problemet er at grønn vekst langt på vei er blitt en besvergelse som maler miljøsakene inn i et retorisk hjørne og legitimerer et samfunn som går i motsatt retning av det de fleste av oss ønsker for oss selv – og for våre barnebarn.»

Slik presenteres Eivind Hoff-Elimaris bok «Gull eller grønne skoger? Politikk for det gode liv», fra 2016. Eivind bor på Nesodden og i boka setter han folkeavstemningen om utbyggingen av Nesoddtangen brygge inn i sammenheng med små og store «laboratorier» for det gode, grønne liv rundt omkring i verden – fra Bhutan til Grenoble og et nabolag i Bergen, et ostepakkeri og et PR-byrå. Felles for dem er at de hopper bukk over premisset om å bidra til økonomisk vekst – med bred støtte blant folk.

Eivind Hoff-Elimari (f. 1976) er spesialrådgiver i Forskningsrådet der han arbeider med samfunnsvitenskapelig og humanistisk klimaforskning. Han har bakgrunn som miljølobbyist i Brussel for WWF og Bellona. Diskusjonen med ordfører Nina Sandberg vil bl.a. handle om hva bokas budskap kan bety for Nesodden. Hvordan kan vi tenke nytt om grønn lokalpolitikk for å mobilisere bredere for et virkelig grønt skifte? Til slutt blir det en runde med diskusjon med publikum.

Arrangementet er gratis.
Sted: Nesodden bibliotek
Tid: Lørdag 28. januar kl. 13-14

Arrangementet markerer avslutningen av Klimafestivalen §112, som arrangeres landet rundt for tredje året på rad. Norsk klimanettverk er initiativtaker, fasilitator og koordinator for Klimafestivalen § 112.

 

Translate »