11. november 2016@12:00-14:00
Pris:
Kontakt:
66964590

Logo til BabykinoBabykino er et gratis filmtilbud for foreldre med småbarn, tilrettelagt med gulvmatter og plass til barnevogn. Filmene som vises har behagelig lydnivå og er tekstet.

Searching for Sugar Man
Regi: Malik Bendjelloul

«Searching for Sugar Man» forteller den utrolige historien om Rodriguez, mannen som kunne ha blitt 70-tallets største musikkikon, men som ble glemt.

Etter å ha blitt oppdaget i en bar på slutten av 60-tallet av to kjente produsenter som ble fengslet av hans sjelfulle melodier og vakre tekster, spilte han inn et album som man trodde ville etablere ham som en av de største musikerne i sin generasjon. Albumet ble en kommersiell fiasko. Rykter gikk om et grusomt selvmord på scenen, og han forsvant inn i glemselen. En bootleg fant derimot etter hvert veien til Sør-Afrika, og i løpet av de neste to tiårene ble han et fenomen der. Hans album «Cold Fact» ble soundtracket til anti-apartheid-bevegelsen, og det mystiske solbrillefjeset til Rodriguez ble et ikon. Ingen visste hvem han var, men tekstene og låtene hans resonnerte noe voldsomt hos massene som var lei av all forskjellsbehandlingen.

Filmen følger historien om to sørafrikanske fans som satte seg fore å finne ut hva som egentlig skjedde med helten sin. Deres etterforskning fører dem til en historie mer ekstraordinær enn noen av de eksisterende mytene.

Omtalen er hentet fra filmrommet.no.