Å samle solstråler fra Mosul til DrammenVi følger Rahma Hamed fra hennes barndom i et krigsherjet Irak til hun som 5 åring ankommer Norge med familien sin.

Hun har vært syk siden hun var 1 år gammel, og i 2003 invaderes landet av USA, Rahma er da tre år gammel.

Faren drar først til Norge hvor Rahma, søsteren Noor og moren kommer etter i 2005, og familien bosetter seg i Hemnesberget nord i landet før de senere flytter til Drammen.

Minnene om krigen og barndommen kommer stadig tilbake i Rahma`s hukommelse, savnet til mennesker hun kjente, og følelsen av utilstrekkelighet mellom å være en god muslim og samtidig tilpasse seg en hverdag i Norge.

En gripende fortelling om traumer, løgner, forbudt kjærlighet, psykisk helse, institusjonsopphold, skam, rus og den sterke kjærligheten hun føler for sine foreldre.

En skildring av en skjebne splittet mellom to kulturer, hva det gjør med et barnesinn å være vitne til krig og måtte flytte fra stedet hun har så kjært, og kampen for å overleve sine innerste smerter i et nytt land.

Rahma beviser at man kan komme seg videre i livet tross motgang, kjærlighetssorg og vonde minner ved å ha en sterk viljestyrke og ønske om å kunne hjelpe andre i lignende situasjoner.

Hun følte ikke at hun som fremmedkulturell fikk den profesjonelle hjelpen hun trengte i Norge, derfor utdanner Rahma seg i dag til å bli psykolog for i fremtiden å kunne hjelpe mennesker som har behov for det.