Nesteren Hasani blir ny leder på Nesodden bibliotek!

Nesteren Hasani blir ny leder på Nesodden bibliotek!

Nesteren Hasani starter i jobben som virksomhetsleder på Nesodden bibliotek 8.mai.

Nesteren Hasani starter i jobben som virksomhetsleder på Nesodden bibliotek 8.mai. Hun har siden 2018 jobbet i biblioteksektoren. Hun har blant annet vært innom Furuset bibliotek og aktivitetshus, Deichman i staben til avdeling lokalbibliotek/områdeløft og hennes siste jobb var biblioteksjef i Ålesund. Vi har tatt en prat med den kommende biblioteksjefen vår.

 

-Kan du fortelle litt om deg selv?

-Jeg blir inspirert av å utvikle velferd og tjenester sammen med folk, og har gjort det i mange år. Litteratur, kunst og kultur har en unik evne til å samle folk på tvers. Det gleder og motiverer meg.

-I fritiden bruker jeg mye tid på å utforske ny mat, musikk og kunst med familie og gode venner. Ellers er jeg mye ute i naturen, og liker å trene yoga og styrke.

 

-Hva ser du mest fram til med den nye jobben på Nesodden bibliotek?

-Nesodden har bemerket seg som en kultur- og kunstkommune. Det er skikkelig fint å få lov til å være med i et slikt fellesskap. Bibliotekgjengen på Nesodden er kunnskapsrike, engasjerte og rause. Jeg gleder meg til å jobbe med dem og fortsette det gode arbeidet de har starta.

 

-Hva betyr bibliotek for deg?

-Som ungdom hadde jeg et veldig nært forhold til skolebiblioteket. Det var et sted der muligheter gjennom kunnskap ble vist og jeg kunne drømme meg til små og store ambisjoner for livet.

-I dag ser jeg at biblioteket er samfunnets samlepunkt. Grunnet bibliotekets mange tjenester og funksjoner. Det er en sosial møteplass, kompetente og hyggelige ansatte, et sted for kunnskap, litteratur, digital kompetanse og formidling, samt et knutepunkt for kompetansedeling om det øvrige samfunnet. Du kan gå inn i et bibliotek og stille et hvilket som helst spørsmål til en bibliotekansatt og du får et svar ellers så blir du veiledet videre. Det er jo helt utrolig.

 

-Hva er ditt forhold til Nesodden?

-Jeg har noen venner her og har vært på besøk her, samtidig som har jeg tatt med venner, familie og ungdommer på utflukter her. Strendene på Nesodden er vakre og jeg har benyttet meg litt av dem. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere på halvøya!

 

Vi på Nesodden bibliotek gleder oss til at Nesteren Hasani skal begynne hos oss!

 

Foto: Erik Thallaug

Språkvelger