Hva skjer?

jun
1
tor
Sommerles 2017
jun 1-aug 31 heldags

Sommerles 2016 logoFra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse delta på Sommerles 2017 sammen med barn fra hele landet!

Fra 1. juni kan du melde deg på ved å opprette en profil på sommerles.no.

aug
26
lør
Kino – Dyrene i Hakkebakkeskogen (Kulturisten Junior)
aug 26@12:00-13:15
Kino – Dyrene i Hakkebakkeskogen (Kulturisten Junior)
aug 26@13:30-14:45
aug
30
ons
Filosofitreff
aug 30@19:00-21:00

Logo til FilosofitreffNesodden Frivilligsentral og Nesodden bibliotek inviterer til Filosofitreff i biblioteket annenhver onsdag.

Hverdagsfilosofi med kreative avsporinger

  • Det ikke er et mål å komme fram til enighet eller konklusjoner
  • Det ikke er noe poeng i å vinne diskusjoner eller overbevise andre
  • Vi snakker ikke om politikk og religion annet enn i lys av filosofiske problemstillinger
  • Man har stor frihet til å uttrykke det som opptar en, selv om man kanskje ikke har mye kunnskaper, ikke klarer å finne de gode formuleringene eller ikke alltid klarer å holde seg helt til sakenNår mennesker møtes for å føre samtaler om filosofiske temaer:
  • Da kan mennesker som har svært ulikt syn på viktige områder i livet likevel lære av hverandre
  • Da kan et vidt spekter av temaer bli belyst fra mange og ofte spennende synsvinkler
  • Da kan vi få oppleve at nettopp ved at vi er ulike beriker vi hverandre
  • Da kan du finne veier til økt mestring og livsglede

Filosofitreff bygger på et uhyre enkelt og velprøvd konsept:

Samtalen begynner etter en kort innledning på 5-10 minutter. Denne leder oss inn i temaet. Man kan be om ordet til innlegg eller replikk. Innlegg begrenses til ca. 3 minutter, og replikk 1 minutt. Dette er viktig for å få flyt i samtalen, men praktiseres lempelig. En liten gruppe møteverter står for møteledelse og praktisk tilrettelegging.

På slutten av hvert møte bestemmer vi tema for neste møte. Dersom det er flere forslag, stemmes det over disse. Den som foreslår temaet, holder en kort innledning på neste møte.

Det er ingen påmelding. Kom når du har lyst og anledning!

NB! Filosofitreff 24. mai 2017 er utsatt til 31. mai 2017!

Se oversikt over tidligere og kommende temaer på Nesodden Frivilligsentrals hjemmeside.

sep
1
fre
Eventyrstund
sep 1@11:15-11:30

Logo til EventyrstundEventyrstund er et gratis tilbud til alle fra 3 år og oppover. Barnehager og enkeltpersoner – alle er velkomne til en hyggelig stund og en god historie. Arrangementet varer i 15-30 minutter.

Babykino – Den fabelaktige Amelie fra Montmartre
sep 1@12:00-14:00

Logo til BabykinoBabykino er et gratis filmtilbud for foreldre med småbarn, tilrettelagt med gulvmatter og plass til barnevogn. Filmene som vises har behagelig lydnivå og er tekstet.

Den fabelaktige Amelie fra Montmartre
Regi: Jean-Pierre Jeunet

Hvordan kan vi vel unngå å like Amelie? Hun vil jo det beste for alle rundt seg. Riktignok forsøker hun å forandre på livene til mange av dem hun møter, slett ikke uten en viss manipulasjon, men hensikten er alltid at de skal få det bedre – at de rett og slett fortjener et bedre liv.

Selv vokste hun opp med en far som aldri klemte henne, og hvor hans månedlige legesjekker av henne var den eneste formen for berøring hun opplevde. Derfor banket hjertet hennes ekstra hardt, noe faren mistolket som hjertefeil, og mente at det var best hun ikke begynte på skolen. Hennes nevrotiske mor skulle ta seg av undervisningen. Men etter et besøk i Notre Dame rammes moren av en fallende kanadisk selvmordsturist, og gjør Amelies far til enkemann. Og ennå er vi bare så vidt kommet til fortekstene…
Omtalen er hentet fra filmrommet.no.

sep
2
lør
Småtassfilm
sep 2@12:00-12:30

 

Logo til SmåtassfilmSmåtassfilm er et trygt filmtilbud for barn fra 3 år i følge med en voksen. Forestillingene varer mellom 20 og 30 minutter, og består av en eller flere kortfilmer. Alle filmene har norsk tale, og noen av kortfilmene kan bli vist flere ganger. Tilbudet er gratis!

sep
4
man
Seniorkino – Southside with you
sep 4@12:30-14:00

Logo til SeniorkinoDen første mandagen i hver måned viser biblioteket film i auditoriet i Tangenten. Filmprogrammet er variert og alle filmene er tekstet. Seniorkino er gratis, og målgruppen er fortrinnsvis kvinner og menn over 60 år.

Southside with you
Regi: Richard Tanne

Inspirert av Barack og Michelle Obamas første date gjenforteller Southside With You en begivenhetsrik sommerdag i 1989. En sjarmerende ung jusstudent ved navn Barack Obama (Parker Sawyers) prøver å gjøre kur til den motvillige advokaten Michelle Robinson (Tika Sumpter) på en date som varer hele dagen, og som fører dem fra en kunstutstilling til en visning av Spike Lees Do the Right Thing til et vakkert første kyss utenfor en Baskin-Robins-iskrembar.

sep
6
ons
Bokkafé
sep 6@12:30-13:00

I vår Bokkafé formidler bibliotekets ansatte en bok eller et forfatterskap,Logo til Bokkafé til inspirasjon for deg som elsker å lese eller bare ønsker et litterært innslag i hverdagen. Bokkaféen finner sted i bibliotekets 2. etasje i bibliotekhjørnet. Arrangementet er gratis og varer omtrent en halvtime.

sep
8
fre
Eventyrstund
sep 8@11:15-11:30

Logo til EventyrstundEventyrstund er et gratis tilbud til alle fra 3 år og oppover. Barnehager og enkeltpersoner – alle er velkomne til en hyggelig stund og en god historie. Arrangementet varer i 15-30 minutter.

Translate »