Hva skjer?

des
13
ons
Bokkafé
des 13@12:30-13:00

I vår Bokkafé formidler bibliotekets ansatte en bok eller et forfatterskap,Logo til Bokkafé til inspirasjon for deg som elsker å lese eller bare ønsker et litterært innslag i hverdagen. Bokkaféen finner sted i bibliotekets 2. etasje i bibliotekhjørnet. Arrangementet er gratis og varer omtrent en halvtime.

des
15
fre
Eventyrstund
des 15@11:15-11:30

Logo til EventyrstundEventyrstund er et gratis tilbud til alle fra 3 år og oppover. Barnehager og enkeltpersoner – alle er velkomne til en hyggelig stund og en god historie. Arrangementet varer i 15-30 minutter.

Babykino – Anywhere but Home
des 15@12:00-13:30

Logo til BabykinoBabykino er et gratis filmtilbud for foreldre med småbarn, tilrettelagt med gulvmatter og plass til barnevogn. Filmene som vises har behagelig lydnivå og er tekstet.

Anywhere but Home
Regi: Seth Gordon

Hvert år finner Brad og Kate på den ene løgnen verre enn den andre for å slippe å feire jul med sine familier. Denne julen er planen å reise til varmere strøk, men et kraftig uvær sørger for at alle flyene innstilles. Når de i tillegg blir intervjuet på riksdekkende TV om innstillingene, så har de ikke noe valg. Dette året blir det familiejul, og før de vet ordet av det har de invitasjoner fra samtlige av de fire fraskilte foreldrene.

https://youtu.be/1v0Rbf5xI9o

des
16
lør
Småtassfilm
des 16@12:00-12:30

 

Logo til SmåtassfilmSmåtassfilm er et trygt filmtilbud for barn fra 3 år i følge med en voksen. Forestillingene varer mellom 20 og 30 minutter, og består av en eller flere kortfilmer. Alle filmene har norsk tale, og noen av kortfilmene kan bli vist flere ganger. Tilbudet er gratis!

des
20
ons
Filosofitreff
des 20@19:00-21:00

Logo til FilosofitreffNesodden Frivilligsentral og Nesodden bibliotek inviterer til Filosofitreff i biblioteket annenhver onsdag.

Hverdagsfilosofi med kreative avsporinger

  • Det ikke er et mål å komme fram til enighet eller konklusjoner
  • Det ikke er noe poeng i å vinne diskusjoner eller overbevise andre
  • Vi snakker ikke om politikk og religion annet enn i lys av filosofiske problemstillinger
  • Man har stor frihet til å uttrykke det som opptar en, selv om man kanskje ikke har mye kunnskaper, ikke klarer å finne de gode formuleringene eller ikke alltid klarer å holde seg helt til sakenNår mennesker møtes for å føre samtaler om filosofiske temaer:
  • Da kan mennesker som har svært ulikt syn på viktige områder i livet likevel lære av hverandre
  • Da kan et vidt spekter av temaer bli belyst fra mange og ofte spennende synsvinkler
  • Da kan vi få oppleve at nettopp ved at vi er ulike beriker vi hverandre
  • Da kan du finne veier til økt mestring og livsglede

Filosofitreff bygger på et uhyre enkelt og velprøvd konsept:

Samtalen begynner etter en kort innledning på 5-10 minutter. Denne leder oss inn i temaet. Man kan be om ordet til innlegg eller replikk. Innlegg begrenses til ca. 3 minutter, og replikk 1 minutt. Dette er viktig for å få flyt i samtalen, men praktiseres lempelig. En liten gruppe møteverter står for møteledelse og praktisk tilrettelegging.

På slutten av hvert møte bestemmer vi tema for neste møte. Dersom det er flere forslag, stemmes det over disse. Den som foreslår temaet, holder en kort innledning på neste møte.

Det er ingen påmelding. Kom når du har lyst og anledning!

Se oversikt over tidligere og kommende temaer på Nesodden Frivilligsentrals hjemmeside.

Translate »