Hva skjer?

okt
18
ons
Bokkafé
okt 18@12:30-13:00

I vår Bokkafé formidler bibliotekets ansatte en bok eller et forfatterskap,Logo til Bokkafé til inspirasjon for deg som elsker å lese eller bare ønsker et litterært innslag i hverdagen. Bokkaféen finner sted i bibliotekets 2. etasje i bibliotekhjørnet. Arrangementet er gratis og varer omtrent en halvtime.

okt
20
fre
Eventyrstund
okt 20@11:15-11:30

Logo til EventyrstundEventyrstund er et gratis tilbud til alle fra 3 år og oppover. Barnehager og enkeltpersoner – alle er velkomne til en hyggelig stund og en god historie. Arrangementet varer i 15-30 minutter.

Babykino – The Fits
okt 20@12:00-13:15

Logo til BabykinoBabykino er et gratis filmtilbud for foreldre med småbarn, tilrettelagt med gulvmatter og plass til barnevogn. Filmene som vises har behagelig lydnivå og er tekstet.

The Fits
Regi: Anna Rose Holmer

I Cincinatti blir den elleve år gamle guttejenta Toni (strålende spilt av Royalty Hightower) bergtatt av den sammensveisede dansegruppen hun ser øve på det samme treningsstudioet hvor hun bokser. Hun begeistres av jentegruppens styrke og selvtillit og tilbringer mindre og mindre tid i boksestudioet med sin eldre bror. I stedet lærer hun seg ivrig danserutinene på avstand, og hun stikker til og med hull i sine egne ører i et forsøk på å passe inn. Men når laget hjemsøkes av mystiske besvimelsesanfall, blir Tonis lengten etter aksept mer komplisert. THE FITS er mesterlig filmet med trollbindende skuespillere og gir et fantastisk portrett av ungdomstiden.
Omtalen er hentet fra filmrommet.no.

okt
21
lør
Forfattersamtale med Ida Hegazi Høyer (Litteraturfestivalen i Akershus)
okt 21@12:00-13:00

FORFATTERSAMTALE: Ida Hegazi Høyer i samtale med Olga Skrinde.
Hvordan måler du deg selv? Er det i forhold til andre, til omgivelsen? Eller følger du din egen indre standard?
Med sine sterke historier og moderne språk, er Ida Hegazi Høyer (f. 1981) blitt et viktig navn blant yngre norske forfattere. Høyer debuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden har hun utgitt en roman i året: Ut (2013), Unnskyld (2014) og Fortellingen om øde (2015), og Historier om trøst (2016), en novellesamling om uromantiske forhold fulle av kjærlighet. For romanene Under verden og Ut ble Høyer tildelt Bjørnsonstipendet 2014. For romanen Unnskyld vant hun EU’s litteraturpris. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet. Fortellingen om øde ble nominert til NRK P2-lytternes romanpris samt Årets beste bok av Natt & Dag.

Karius og Baktus – barneteater
okt 21@12:00-12:45

Barnehageteateret viser forestillingen Karius og Baktus, basert på Torbjørn Egners bok.

Gratis, begrenset antall – billetter hentes i biblioteket i betjent åpningstid fra og med 7. oktober.
Passer for barn fra 3 år. Sted: Ungdomsarenaen, Tangenten.

Småtassfilm
okt 21@12:00-12:30

 

Logo til SmåtassfilmSmåtassfilm er et trygt filmtilbud for barn fra 3 år i følge med en voksen. Forestillingene varer mellom 20 og 30 minutter, og består av en eller flere kortfilmer. Alle filmene har norsk tale, og noen av kortfilmene kan bli vist flere ganger. Tilbudet er gratis!

okt
25
ons
Bokkafé
okt 25@12:30-13:00

I vår Bokkafé formidler bibliotekets ansatte en bok eller et forfatterskap,Logo til Bokkafé til inspirasjon for deg som elsker å lese eller bare ønsker et litterært innslag i hverdagen. Bokkaféen finner sted i bibliotekets 2. etasje i bibliotekhjørnet. Arrangementet er gratis og varer omtrent en halvtime.

Filosofitreff
okt 25@19:00-21:00

Logo til FilosofitreffNesodden Frivilligsentral og Nesodden bibliotek inviterer til Filosofitreff i biblioteket annenhver onsdag.

Hverdagsfilosofi med kreative avsporinger

  • Det ikke er et mål å komme fram til enighet eller konklusjoner
  • Det ikke er noe poeng i å vinne diskusjoner eller overbevise andre
  • Vi snakker ikke om politikk og religion annet enn i lys av filosofiske problemstillinger
  • Man har stor frihet til å uttrykke det som opptar en, selv om man kanskje ikke har mye kunnskaper, ikke klarer å finne de gode formuleringene eller ikke alltid klarer å holde seg helt til sakenNår mennesker møtes for å føre samtaler om filosofiske temaer:
  • Da kan mennesker som har svært ulikt syn på viktige områder i livet likevel lære av hverandre
  • Da kan et vidt spekter av temaer bli belyst fra mange og ofte spennende synsvinkler
  • Da kan vi få oppleve at nettopp ved at vi er ulike beriker vi hverandre
  • Da kan du finne veier til økt mestring og livsglede

Filosofitreff bygger på et uhyre enkelt og velprøvd konsept:

Samtalen begynner etter en kort innledning på 5-10 minutter. Denne leder oss inn i temaet. Man kan be om ordet til innlegg eller replikk. Innlegg begrenses til ca. 3 minutter, og replikk 1 minutt. Dette er viktig for å få flyt i samtalen, men praktiseres lempelig. En liten gruppe møteverter står for møteledelse og praktisk tilrettelegging.

På slutten av hvert møte bestemmer vi tema for neste møte. Dersom det er flere forslag, stemmes det over disse. Den som foreslår temaet, holder en kort innledning på neste møte.

Det er ingen påmelding. Kom når du har lyst og anledning!

Se oversikt over tidligere og kommende temaer på Nesodden Frivilligsentrals hjemmeside.

okt
26
tor
Kodekurs
okt 26@18:00-20:00

Nesodden bibliotek, Dag Christian Bjørnsen og Roger Sæterlid Mikalsen inviterer til kodekurs for deg som går i 8., 9. og 10. klasse. Det vil bli litt opplæring og mulighet for å kode selv.

Kurset går over tre torsdager frem til jul:
Torsdag 28. september, torsdag 26. oktober og torsdag 30. november kl. 18-20.

Deltakerne må betale kr 100 for en start-kit som inneholder en arduino, som er et verktøy som dere skal bruke, lysdioder etc. Deltakerne må ha med egen PC.

Påmelding på e-post til: nesodden.folkebibliotek@nesodden.kommune.no

Den som vil lesa må velja – Litterær kanon
okt 26@19:00-20:00

«Den som vil lesa må velja». Samtale om skjønnlitteraturens rolle i å skape og opprettholde fellesskap i Norge i vår tid. Kan en litterær kanon ha en funksjon for å oppnå større grad av samhold i en tid med stort mediemangfold? Marta Norheim og Jon Haarberg vil prøve å finne svar på dette spørsmålet.

Begge forfatterne gir ut bøker som er aktuelle for temaet nå i høst. Jon Haarberg er aktuell med boka «Nei, vi elsker ikke lenger» og Marta Norheim med «Oppdateringar frå lykkelandet. Røff guide til samtidslitteraturen 2».

Arrangementet er støttet av Fritt ord, og er en del av Litteraturfestivalen i Akershus.

Translate »